Снимка: Булфото, архивПо време на редовния брифинг на НОЩ проф. Костадин

...
Снимка: Булфото, архивПо време на редовния брифинг на НОЩ проф. Костадин
Коментари Харесай

Здравният министър: Във Варна 66% от леглата за неусложнени пациенти са заети

Снимка: Булфото, списък

По време на постоянния брифинг на НОЩ проф. Костадин Ангелов разяснява и заетостта на леглата в лечебните заведения.

Заетостта на леглата за неинтензивни е 46%, а за интензивни е 25 %. Голям напън върху системата има в областите: Благоевград, Бургас, Варна, Габрово, Пазарджик, Перник, Пловдив, Разград, Русе, Търговище и Шумен.  Във Варна 66% от леглата за неусложнени пациенти са заети . В Пловдив 60% от местата в лечебните заведения са заети, в Разград 70%, а в Шумен е 132%, такава е заетостта на леглата в страната, като в Шумен са заети и открити най-вече места за лекуване на ковид, сподели здравният министър, пише . 

4330 са позитивните медицински лица. Активни са 2313 души или съвсем половината от тях, съобщи още проф. Ангелов. Починали са общо 31 от медицинските експерти. Ситуацията е комплицирана, сподели още здравният министър. " Ние сме във война, и би трябвало да победим, посредством ограниченията. "

Решението на зелените коридори, беше разисквано със самите възрастни хора, и с организации които ги поддържат. Самите възрастни са поискали зелени коридори в два часови диапазона, изясни здравният министър.

Излекуваните за седмица са 5766, а общо за тази седмица са 3105 души.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР